Avg 06

Recimo, da sem prebrala eno novo objavo na blogu in recimo, da je bilo napisano tako dobro, da me je zadnja poved prisilila, da sem odprla zavihek svojega bloga in kliknila na ustvari novo objavo. Kaj je novega? Veliko!

Počitnice so! Odkar sem na fakulteti je letos prvič, da me septembra ne čakajo izpiti. Posledično imam več kot tri mesece počitnic, saj sem tudi v poletnem izpitnem obdobju vse izpite naredila najhitreje, kot je bilo mogoče. Glede na to, da sem lansko leto septembra delala še 4 izpite, se mi letos zdi to kar uspeh. Ves ta prosti čas mi da misliti, da mogoče pa ni slabo, če se med letom malce bolj potrudiš. Mogoče.

Kot se za počitnice spodobi, jih uživam maksimalno. To je sicer zelo relativno, ampak preživljam jih, kot je meni najlepše. Berem knjige, za katere si med študijskim letom nisem vzela časa, malce športam, se družim s kolegi in po novem celo igram strateško igro League of Legends. Danes smo s prijatelji v enako ekipi igrali skoraj od polnoči do treh ponoči. Pa smo večina šele začetniki. Le kaj še bo.

V načrtu sem imela celo pleskanje in prenovo sobe, pa sem to prestavila na naslednje poletje, sam se mi letos (preprosto povedano) ne da. Morda si premislim čez kakšen mesec. Ampak verjetno ne, ker sem ravno pred dnevi videla, kako veliko je dela s sobo, ki je vsaj pol manjša od moje. Saj je vseeno, če je na steni kakšen madež. Naj bo to opozorilo za vse pajke in žuželke, ki razmišljajo o vstopu v moj svet.

Ravno danes smo s prijatelji ugotavljali, da se poznamo in družimo že približno 9 let. To pa je lepa doba. Njim se lahko zahvalim, da vem, da sta v motorju avtomobila dva jermena, da sem razširila svoje obzorje glede glasbe, ponovno začela voziti kolo, pogledala marsikatero TV-serijo in film, preizkusila veliko novih stvari, ki jih sama ne bi naredila, ali pa bi bile brez njih dolgočasne. Brez obotavljanja lahko rečem, da smo se videli v najboljšem razpoloženju in ko smo bila popolnoma na tleh, ter še vedno vztrajamo v skupni družbi. Kljub našim različnim lastnostim, smo super skupina in brez enega samega, bi bili naši dnevi drugačni. I can really say that I love my friends. Poleg njih sem lahko popolnoma taka, kot takrat ko sem sama … le, da imam pred njimi oblečeno majico, kar za ta moment ne morem reči.

Poleg vse zabave pa me malce straši misel, da mi mala kričeča bitja, ob katerih večina govori z višjim glasom, niso več tako nadležna, kot so mi bila včasih. Ne me razumeti narobe, daleč od tega sem, da bi si kakšnega izmed njih želela v bližnji prihodnosti. Njihova prisotnost in bližina za kratek čas, mi ne povzroča več misli, da bi si starši rajši omislili psa, ki bi ti vsaj lahko prinesel žogico.

Žal se je moj Garmin Forerunner 405 odločil, da je vročina zanj prehuda. Niso vsi tako nori, da bi trenirali pri +35 °C. Njegova odločitev ga je poslala na zaslužene počitnice, nadomestil pa ga je mlajši in modernejši brat Forerunner 610. Sedaj bi ustrezala pohvala profesionalnega podjetja Garmin. Nisem vajena, da po poteku garancije vzamejo pokvarjen produkt in ti ga dajo v dobropis. Tako je bil nakup novega prijateljčka moji denarnici veliko bolj naklonjen, poleg tega pa mi pokvarjena ura ne bo doma nabirala prahu. Presenetljivo, sem uro prvič preizkusila na kolesu. Tekačica pa taka.

Mimogrede, odkar delam 300 počepov dnevno, mi je resnično žal, da svoje ritke ne morem videti s pogleda nekoga drugega. Ljudje smo1 žal pretirano samokritični in seveda subjektivni, zato bi tretji pogled včasih prišel kar prav.

Danes sem bila pri zdravnici. Vse, kar sem trenutno pripravljena in zmožna napisati na to temo je, da šest let študiranja na fakulteti človeka ne naredi vseveda. Upam, da se večina zdravnikov tega zaveda, ker moja zdravnica se zagotovo ne. Obnaša se, kot da je (oprostite izrazu) Boga prijela za jajca in ga pri tem še z nasmehom požgečkala, on pa jo je medtem božal po laseh. Če je potegnila nekaj pravih vez, še ne pomeni, da je pametnejša od drugih, ki se niso sklonili tako kot ona. Arogantno staro gospo2 bi nekdo moral postaviti na realna tla. Predvsem zato, ker bi morala najprej urediti situacijo v lastni hiši, preden si njena hčerka zada zlati šus. Razlog smrti bi za mojo glupo zdravnico seveda bil “stres” in “preveč googlanja”. Zabavno. Skratka, če kdo priporoča super zdravnika s koncesijo v okolici Domžal, mu bom zelo hvaležna.

Opravičujem se za vse pravopisne napake, ampak oči se mi počasi že zapirajo in ne verjamem, da bom objavo zmožna prebrati še enkrat in preveriti vse tiskarske škrate. Saj je že skrajni čas, glede na to da je ura pol pet. Bi rekla, da bom napake preverila jutri, ampak sem na počitnicah in morda si tega niti ne želim narediti. S slovnico se bom ubadala čez dva meseca.

Ko smo ravno pri počitnicah. Letos sem videla slovensko obalo, jezero in hribe. Kar dobra statistika, predvsem v primerjavi s prejšnjimi leti. Z veseljem pa lahko rečem, da letos ne občutim vročina v ljubljanskih starih blokih. Ni ga čez hišo na vasi, četudi je to zaselek kjer ni niti ene trgovine. Ko smo ravno pri vročini. V teh vročih poletnih dneh sem sem odžejala z Laškim in Unionom in s ponosom lahko rečem, da mi je slednji boljši. Še dobro, ker ne vem, kako bi žabarji, ki živijo le nekaj kilometrov od mojega doma, reagirali, če bi bolj uživala v grenki verziji ene najstarejših alkoholnih pijač.

Občutek imam, da je objava vse bolj nesmiselna, zato je skrajni čas, da jo za danes zaključim. Upam, da vam vročina ne povzroča pretiranih težav, ali pa ste našli idealen način za reševanje le-teh.

P.S.: NuckinFuts, pogrešam tvoje pisanje. ;)

P.S.S.: Je kdo tako prijazen, da bi mi v zameno za pivo ali dve, popravil komarnik na oknu v moji sobi? ^^

 1. posplošujem, ne me tepst zaradi tega []
 2. v mislih imam neprimernejšo besedo []
 

6 odgovorov na “Nič ni pomembnejše od pisanja bloga”

 1. NuckinFuts NuckinFuts Pravi:

  Ne, prav nič ni pomembnejše od pisanja bloga. :mrgreen:

  LOL igraš? Od kdaj pa je šlo tvoje socialno življenje tako navzdol? :mrgreen:

 2. Urška Sonček Urška Sonček Pravi:

  Ne samo, da ga igram. Še uživam v njem! Ravno sedaj grem še eno rundo, pol pa spat. ^^

 3. NuckinFuts NuckinFuts Pravi:

  Aww jeezzzz :mrgreen:

 4. Chemfusion Pravi:

  A je tle gor še kdo živ?

  Anyone? :mrgreen:

 5. Urška Sonček Urška Sonček Pravi:

  Hihihi ko sem videla, da je nov komentar na blogu, sem bila 100 %, da je spam. :D

 6. Chemfusion Pravi:

  Hahaha

  Nope. :P

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !