Apr 23

Doma sem približno 5 km iz Ljubljane, ampak včeraj sem se še vedno uspešno izgubila v našem glavnem mestu. Za fakulteto sem morala biti ob osmi uri (zjutraj!) v Trnovem. Situacija ni slišati tako zapletena, če veste kje je Trnovo. Večina ljudi ve, tako da že pričakujem zavijanje z očmi na vaši strani računalniškega ekrana1.

Da bom morala biti v Trnovem sem vedela že kakšen teden nazaj, vendar sem si iskanje neznane lokacije vzela zelo ‘na izi’. Kolege sem spraševala kje je, ampak so vsi naštevali kraje, ki mi prav tako niso bili znani. No, slišala semže zanje, samo vedela nisem njihove lokacije.

Zadnji večer sem prišla v dnevno sobo in vprašala starše. Oba sta začela naštevati ulice, za katere sem po mojem mnenju slišala prvič. Šla sem na googlov zemljevid in si ceste ogledala od zgoraj. Nope, still don’t know where this is. Do računalnika je prišla tudi mami, ki mi je ob zemljevidu poskušala razložiti pot in … wait for it … se je zmedla ter na koncu tudi ona ni več vedela, kje je Trnovo.

Natisnila sem si dve poti, ki mi ju je predlagal G. Google, in upala na najboljše.

Google je trdil, da bom za pot potrebovala 22 minut. Ker sem pričakovala malce iskanja, sem računala na to, da vožnja traja 1 uro. Še dobro, ker sem se ponovno prepočasi pripravila za faks ter sem od doma šla samo pol ure prej. Poleg tega pa sem se morala na začetku poti še obračati, ker sem doma pozabila edino stvar, ki sem jo res morala imeti s seboj. Predstavljajte si, da greste na matematični izpit in doma pozabite kalkulator, ravnilo, geotrikotnik in svinčnik. Moja pozabljivost je bila hujša, ker (če ostanemo pri prispodobi) je bila moja edina naloga pisanje matematičnega testa. Skratka, od doma sem šla prepozno po vseh mojih merilih.

Google mi je priporočal obvoznico, zato je bila prva skrb, da jo bom zapustila na pravem izvozu. Po branju prvih ulic sem ugotovila, da sem pot začela dobro. Vse je šlo super, dokler nisem ugotovila, da sem naredila en zelo butast ovinek. Zapeljala sem levo, desno in desno … če imate vsaj malo orientacije, boste hitro ugotovili, da sem pristala na isti cesti, samo eno ravnino naprej. I still blame Google.

Nato pa so se začele težave. Imena ulic niso bila čisto nič podobna unim na mojih DVEH navodilih za pot. Ura pa nekaj minut do osmih. Ceste so mi bile popolnoma neznane in lahko bi se vozila v drugi državi, pa tega ne bi vedela. Na enkrat pa pridem na ulico, ki naj bi bila dve ulici stran od moje destinacije (torej en desno in en levo stran). Dve peški vprašam kje je ta predzadnja ulica – levo ali desno na semaforju. Ko sta odgovorili mi je bilo sicer logično, ker sem morala proti centru, ampak … how should I know that before they told me? Omejitev 50, vozila sem 30 (ne, saj ne … 45), da ne bi zgrešila moje predzadnje iskane ulice. Za menoj ni noben potrobil, tako da očitno prometa nisem pretirano ovirala.

Cesta mi postane malce znana in kar na enkrat sem bila na svoj iskani lokaciji. Ura pa dve minuti do osmih. Vstopila sem v stavbo in začela iskati znane obraze. Nikjer nikogar. OMG, a sem prišla narobe? Nato pa zagledam profesorico: “Že dolgo čakaš?” Pomirjajoče sem ji odgovorila: “Ne, ne. Samo približno 15 minut. Veste, ne maram zamujati, zato sem vedno malce prej na zbirnih točkah in fakulteti.” Prikimala mi je in pripomnila, da ostalih še vedno ni. Mimogrede, ura je bila nekaj čez osem, manjkalo pa je še skoraj 30 ljudi. Menda so se izgubili. Ne vem kako je to mogoče, ker Trnova Trnovega2 pa res ni tako težko najti.

Kljub temu, da sem na lokacijo prišla, nisem imela najmanjše ideje če bi Trnovo našla še enkrat. Zato sem se po koncu naših obveznosti iz Trnovega napotila proti centru. Zdelo se mi je, da se bom tako najlažje orientirala. Vozila sem naravnost in zagledala Filozofsko fakulteto. NMJ, a to je tuki?!? Moj neznani Trnovo je bil približno 1 km od kraja, kjer se kar redno vozim.

Sedaj se lahko pohvalim, da vem za eno lokacijo več, kje se nahaja. Še malo, pa bom boljša od Applovega zemljevida.

 1. morda celo kakšnega mobitela, čeprav dvomim []
 2. Thank you, NuckinFuts []
 

2 odgovorov na “Kje je Trnovo? Pa to je tam …”

 1. NuckinFuts NuckinFuts Pravi:

  “ker Trnova pa res ni tako težko najti.”

  *Trnovega
  Drugače pa se za navodila za pot sprašuje ljudi, ki niso iz Ljubljane, ali njene okolice, ker edini znajo povedat bulletproof napotke. Samo predlagam. :mrgreen:

 2. Urška Sonček Urška Sonček Pravi:

  Sj to tiskarsko sm namerno nardila, samo preverjala sem vaše znanje. :P

  Zanimivo. Ker sem res vprašala samo Ljubljančane. Hvala za nasvet. ^^ Čeprov to pomeni, da bom naslednjič tebi morila za pot. :mrgreen:

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !