Apr 12

OMG pišem blog. Ne vem, kaj mi ni jasno, ampak dejansko sem se spravila nekaj napisat. In brez idej o čem bi pisala. That is going to be interesting.

S prvim marcem v letošnjem letu sem se odločila, da je dovolj ležanja na kavču1 in je prišel čas ponovnih športnih aktivnosti. Nekaj časa sem se urnika še pridno držala, dokler ni ponovno zapadel sneg. Seveda, kdo pa ni sredi pomladi pričakoval snega. Treningi so padli v vodo, motivacija pa se je prestavila toplejše dni.

S prvim aprilom sem se resno lotila profesionalnega športnega programa (30 počepov prvi dan, very hard) in moja preljuba ura, Garmin 405 HR,  je ponovno postala aktualna. Vse je šlo super, dokler se software ni odločil, da treningov pač ne bo več pošiljal na Garmin Connect, ki je sicer moja najljubša spletna stran. Seveda, kdo pa ne bi z veseljem občudoval svojih športnih aktivnosti uspehov. In ker sem danes spila preveč kave, sem se odločila, da ne grem v posteljo, dokler ne usposobim pošiljanja podatkov na spletno stran.

Kljub mojemu optimizmu sem hitro obupala, saj mi je podatke uspelo prenesti na en drug programček, zato treningi zagotovo ne bojo izgubljeni. I can relax now. Sicer pa je problem kar velik, ker imam veze in niti moja odlična connection ne razbere razloga napake. Bom med tekom napela možgančke in razmislila.

Beri: V garminovo trgovino se bom šla “skregat”, ker je za moj software problem zagotovo kriv prodajalec na drugi strani mize. Potem pa grem lahko še v Apple trgovino in se skregam, zakaj ne prodajajo več tistih iPodov, ki so bili meni najljubši (mislim, da je shuffle). Če ima še kdo kakšne probleme in bi jih rad stresel na prodajalca, let me know, ker bom ravno v elementu.

Mimogrede, od sedaj naprej bodo moje objave2 na blogu obarvane popolnoma ne-sarkastično. Dobila sem pripombo, da sem preveč sarkastična. In ker dam zelo veliko na mnenje povprečne ovce osebe, se bom te pripombe strogo držala. Glede na to, da sem že sedaj preveč sarkastična, kaj bi si anonimna oseba mislila, če bi izvedela moje najglobje, najbolj skrite misli. Ker tam pa v resnici ni sarkazma, only rainbows and unicorns. Mimogrede, če koga moti občasno vmešavanje angleškega jezika, ga lepo prosim, naj mi to sporoči. Tudi Vaše mnenje šteje3.

Zadnja današnja kava že počasi popušča, saj sem celo zazehala. Prijetno presenečenje. Glede na to, da se objava o Garminu že počasi spreminja v tipičen ženski zapis4, je čas da zaključim. Menim, da mi je šlo kar dobro, saj sem že malce iz vaje. Pisanje bloga ni kot kolesarjenje, saj je treba veščine obračanja besed vaditi dnevno, kar pa ne počnem že nekaj časa, ker že dolgo nisem napisala nobene seminarske naloge.

P.S.: Če kdo googla boljše od mene oz. je po naključju že naletel na moj problem. Garminov ANT agent je “unable to find an active connection to the Internet”. In ker sem ravnokar spomnila – mislim da se je problem pojavil ravno takrat, ko so Windowsi ugotovili, da sem “victim of software counterfeiting”. Ja, victim. Bi bilo mogoče, da je prvi problem povezan z drugim? Če bo pri googlanju kaj pomagalo, se bom zlagala, da sem med prošnjo imela komolce skupaj. Ha! Sedaj boste pa zagotovo pomagali.

P.S.S.: Kar objavo sem napisala! Kaj se dogaja z menoj?!? ^^

 1. računalniškem stolu []
 2. ki jih res tako redno pišem []
 3. dober slogan za kampanjo – in prav tako resničen []
 4. govorim o vsem, a nič ne povem []
 

4 odgovorov na “Garminov program mi preprečuje športanje”

 1. jameson Pravi:

  ma ne no-sarkazem more bit,j…. ovce :)

 2. Maj Pravi:

  Zakaj ne prenašaš poti kar direktno v Mapsource in jih imaš vedno v računalniku?

 3. NuckinFuts NuckinFuts Pravi:

  Ah, ta Garmin. Tisti načrt, da greš nad prodajalca bo najbrž še najbolj zalegel. Sploh, če greš tudi pod njega, pa ob, pa na…. :mrgreen:

 4. Urška Sonček Urška Sonček Pravi:

  @ jameson: Sem jim sarkastično odgovorila, da bom poskušala odpraviti sarkastične komentarje. Vidno olajšano so se zahvalili. :)

  @ Maj: Žal mi je Connect najljubši od vseh. Na srečo sem naslednjega dne problem odpravila – Windows je bil kriv. Slaba.

  @ NuckinFuts: Khm. Ne bom rekla, da mi predlog ni všeč. ^^

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !