Okt 22

Kaj početi, ko so v knjižnici na fakulteti zasedeni vsi računalniki – razen tistega, na katerem sta blokirana Facebook in Gmail? V takem momentu obupa se je dejansko mogoče pripraviti do tega, da ponovno odpreš Blogosovo spletno stran in poskusiš spisati nekaj povedi, vrednih branja1.

Navdiha nimam! Že približno dve leti2. Očitno fakulteti resnično uspeva, kar je njen glavni namen – da bi nehala razmišljati s svojo glavo in slepo sledila navodilom, ne glede na to kako nemogoča so. No, letos se zagotovo temu upiram uspešneje kot lansko leto3.

Med pisanjem ves čas pogledujem proti meni najbolj priljubljenem računalniku – odklenjen Facebook! Sošolki vztrajno pišeta seminarsko nalogo in ni videti, da bi bili blizu koncu4.

Zeham glasneje kot je gromek zvok (prekomerno) uporabljene tipkovnice. Pa še žejna sem, ampak se mi res ne ljubi v avto po plastenko, 4 nadstropja nižje. Težko je študentsko življenje!

Včeraj sem bila na pijači s kolegi. In vsi trije pišejo blog5. Sarkazem je kar seval od mize, zato se je natakarica ves čas gibala okoli nas in je naročeno prinesla že po 30 minutah. Ne sprašujte me po imenu lokala, saj ne verjamem niti, da bi ga ponovno našla, kaj šele da bi vedela ime. Spomnim se samo nekega tunela, mostu in že smo bili tam. Sem že omenila, da nimam navdiha?6

Kratka prekinitev, ker sta se sošolki koooončno spokali z računalnika in sem lahko updajtala svoj Facebook status in naložila fotografijo svojega kosila.

Sedaj, zvečer, ponovno berem ta blog in razmišljam kako debilno bo izpadlo, ko bo ob objavi pisalo (približno) 23:00, medtem ko se začne z dejanjem v knjižnici. Če bi bila tako pridna študentka, da bi bila sedaj še v knjižnici, …7.

Današnjo objavo bom zaključila s pametno mislijo: “Ena gos še ne prinese jeseni!”, kar je izjavil moj zvesti prijatelj Piki Jakob8 nmohoric. Hvala za misel, ki mi bo pomagala skozi težke dni.

Sonček in and out!

 1. sicer ne obljubim, da bodo vredne branja []
 2. za točen podatek samo preleti zadnje objave in njihove datume []
 3. če je to dober znak pa ugotovite sami []
 4. trenutno delata naslovnico []
 5. Za bonus točke poskušajte uganiti kateri blogerji ali blogerice (ne znam sklanjat, pa se tudi ne sekiram) so bili prisotni []
 6. Priporočam se za zanimive teme, ki bodo v mojih možganskih živčnih končičih poslale signale, ki se bodo dejansko prenesli na dendrite. Ja, take neumnosti si zapomnim. []
 7. zaključite sami, ker ne bom sama sebe dissala ^^ []
 8. joooj, od tega faksa se mi bo še zmešalo []
 

10 odgovorov na “Zakaj je na šolskem računalniku Gmail blokiran, porniči pa niso?”

 1. nmohoric nmohoric Pravi:

  Naj omenim, da se je včeraj prvič zgodilo, da je pijačo prinesla s takšno zamudo, ponavadi je en dva tri, je pa res da je večraj pojamrala, da je crknena al neki :D
  Drgač pa včeraj da je bilo obilico sarkazma tam? Mislim da ne, mislm pomoje da ne :D
  Drugače pa te pogrešamo na blog sceni.. večkrat se spravi kaj pisat ane :)

 2. Urška Sonček Urška Sonček Pravi:

  Sedaj so pa šle bonus točke zate. Vsi moji zvesti komentatorji bodo vedeli, da si bil ti en izmed treh blogerjev. No, two more to guess! :mrgreen:

  Braniš jo pa samo zato, ker ti je bila lušna. :P Realno pa itak ni bilo panike, ampak moram pretiravati, da je berljivo. ;)

  Glede bloganja pa nič ne obljubim. Pošlji mi inspiracijo/muzo! ^^

 3. Maj Pravi:

  Neverjetno.

  Študentje na fakulteti niso sposobni iti na proxy strežnik in prek njega obiskovati FB in Gmail???

  Ni čudno, da gre država pospešeno v kur..!

 4. NuckinFuts NuckinFuts Pravi:

  Zakaj bi kdo hotel iti na knjižničnem računalniku na facebook, če je mobilna verzija na telefonu popolnoma enako dolgočasna in neuporabna, kot tista na računalniškem brskalniku?

 5. maia maia Pravi:

  Čaki, potem s porniči ni bilo nič?

 6. Maj Pravi:

  @NuckinFuts, slikce so večje na računalniškem zaslonu-na mobitelu se jih pa skoraj ne vidi.
  Pa mobilna verzija žal še vedno dela krepko počasneje.

  Mi pa nikakor ni jasno, da ljudje raje visijo na FB, kot pa, da bi gledali mnogo bolj zanimive porniče???

 7. Urška Sonček Urška Sonček Pravi:

  @ Maj: Saj si ti tak genij, da boš državo kar sam postavil na noge, ne rabiš zato nas študentov. ;) Mimogrede, profesor računalništva je tudi to nekako onemogočil. Next suggestion, please. :)

  @ NuckinFuts: Hahaha, vzami si sekundo in se spomni kakšen telefon imam. :mrgreen:

  @ maia (in Maj): Fotografije nekaterih na moji ‘friend listi’ so marsikdaj podobne porničem. ;)

 8. Maj Pravi:

  Nemogoče je blokirati eno samo stran(da se blokade ne bi dalo prinesti okrog).
  Proxy strežnikov je malo morje in vse zagotovo ni dal na shit listo-poskusite tudi z večimi brskalniki FF, IE, GC, opera,…

  Da se to da narediti v osnovni šoli razumem, v srednji bi morali pa že vedeti kako se da zaobiti zaščito, študent bi moral pa to znati vsak.

  Pol urce bi moral k vam v knjižnico pa bi bila zadeva rešena;)

 9. maia maia Pravi:

  No ja, to je pa že druga zadeva :D

 10. Urška Sonček Urška Sonček Pravi:

  @ Maj: Pedagoška fakulteta, knjižnica v 4. nadstropju. Vse bodoče profesorice ti bodo/bomo hvaležne za tvoje pol urce dela.
  V zahvalo ti dam imena tistih na moji FB listi, ki so že v zgornjem komentarju omenjene. :P Če katera izmed sošolk to bere … ne, ne mislim tebe, ampak tisto, ki je ti ne maraš! ;)

  @ maia: Lepo, da te nisem razočarala z odgovorom. :P ^^

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !