Sep 23

Zadnjič1 sem se peljala po obvoznici oz. natančneje – proti obvoznici. Preden sem zapeljala na avtocesto, sem morala zaviti s stranske ceste. Ravno želim izsiliti avtomobil, ko opazim, da gre za policijsko patruljo. Kljub veliki luknji jih spustim naprej, saj ne prenesem vožnje pred policijskim avtomobilom. Dva avtomobila sem še izpustila, tretjega pa izsilila2.

Na avtocesti policisti še niso pretirano ovirali prometa, saj je omejitev 130, tisti ki so šli visoko nad omejitvijo pa policijskega avtomobila verjetno sploh niso opazili.

Težava se je pojavila, ko je policist zavil na izvoz na hitro cesto. V tistem ovinku pa omejitev še ni 1103, temveč 80. To je bilo zabavno opazovati avtomobile, ki kolono štirih vozil4 poskušajo prehitevati, kljub temu da smo vozili po omejitvi. Ko so zapeljali vzporedno s policistom, se je na vseh avtomobilih prižgala luč za zavoro. Ko smo prispeli na hitro cesto, situacija ni bila nič boljša. V trenutku se je nabrala kolona vozil s konstantno hitrostjo 110 km/h.

Čim je policijski avto zapeljal s hitre ceste, smo vsi pritisnili malce na gas in gneča se je v trenutku sprostila.

Druga situacija se je pripetila dober mesec nazaj. Peljala sem se skozi mesto (omejitev 50 km/h), ko je za menoj zapeljala policistka. PI… Pismo! Takrat me vedno zvija, ker samo upam, da mi delajo vse luči, ne bom naredila kakšnega butastega prekrška itd.

Prižge se mi zelena luč in pritisnim na točno 50 km/h. Pogledam v vzratno ogledalo: za menoj frei! OMG! Saj se je res prižgala zelena luč, kajne?!? Počasi se iza ovinka prikaže policijski avto. Uff, hvala ku… bogu! :mrgreen:

Konstantno vozim po omejitvi, ampak vseeno se vsedalje bolj oddaljujem od policijskega vozila. Modelka5 je zagotovo vozila manj kot 40 km/h. Lepo sem speljala čez naslednji semafor, kolona vozil za policistko pa je ostala zadaj in tako sem se znebila zasledovalcev v modrem.

Torej ko se naslednjič v poletnem času peljete na morje, se ne kregajte na tujce, ki izkoriščajo slovensko avtocesto6, temveč se vprašajte koliko policijskih avtomobilov se vozi na začetku te dolge gneče.

 1. dva meseca nazaj []
 2. Ha! Kaj mi pa more?!? []
 3. nov zakonik!, ne da se mi iskat: googlajte če mi ne verjamete – 60-in-nekaj-člen []
 4. policist+2+jaz []
 5. Policistka []
 6. brez vinjete []
 

7 odgovorov na “Policija na cesti”

 1. NuckinFuts NuckinFuts Pravi:

  Zdaj si mi razjasnila pogled!
  Končno vem zakaj je konec tedna od Ljubljane proti Dolenjski takšna gneča! Hvala!
  Že pišem pritožbo na lokalno policijsko postajo.

 2. nmohoric nmohoric Pravi:

  Najbolje pa je, ko voziš po ulici, ki je cona trideset in se ti skoraj pod avto vrže policist.. ((prečka cesto kjer ni prehoda)) nato pa se vrne nazaj na prvotno mesto od kjer je skočil pod avto in se dela kot da ni bilo nič…

 3. LEBAN LEBAN Pravi:

  Uf ! Ali si kdaj pomislila kakšne kolone bi bile , če na cestah ne bi bilo policije ?

 4. Urška Sonček Urška Sonček Pravi:

  Ne, saj ni trajalo več kot 10 dni, da sem odpisala. ^^

  @ NuckinFuts: Všeč mi je tvoja ideja! Pozivam vse bralce (na lastno odgovornost?), da storite enako. Prepričana sem, da bo se nastala situacija rešila.

  @ nmohoric: Saj to niso zares policisti – njim se to ne more zgoditi.To se ljudstvo oblači v njihove uniforme, da bi blatili policijsko ime in čast.

  @ LEBAN: Saj ne vem, če resno misliš, ali me samo zafrkavaš.

 5. Snowblind Snowblind Pravi:

  Men grejo na kurac, kr mislijo da so boga za jajca pocuzale/pocuzali, ker imajo OŠ in 9mm orožje za pasom. Mi jim plačujemo plače oni so pa … arogantni. Imam težave z avtoriteto, če ni upravičeno tam, kjer je. Ampak ja, če se mimo pripelješ 140 ali 135 se skoraj nihče nebi pognal za tabo … razen če mu je dolgcajt. Pol bo začeu že kr tko. Kr se mu je zazdel, da vijugaš. Kr sumi da si alkoholiziran. Kr neki.

 6. Urška Sonček Urška Sonček Pravi:

  Te zastopim. Tudi jaz avtoriteto težko toleriram … edino na treningih se mi zdi res upravičeno, ker na treningih je disciplina samoumevna. Povsod drugje ugovarjam samo zato, da ugovarjam. :mrgreen:

  Policija pa tako … večino si kar dobro opisal, žal.

 7. Dolgovi se počasi odplačujejo Pravi:

  [...] policija na cesti [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !