Maj 31

ZDA je demokratična država, katere glavna skrb je zdravje njihovih državljanov. Yeah, right.

Ko do nas pride glas o neumnih Ameriških zakonih se ponavadi samo nasmejimo in rečemo: “Only in Amerika.” Na žalost pa temu ni tako. Vse več ameriških zakonov postaja tudi naših zakonov.

Pred kratkim so v Sloveniji prepovedali izdelke iz mace, ker naj bi bila alternativno zdravilo. Vzrok: mogoče škodi zdravju. Mogoče? Mislim, da lahko vsak 10 letnik našteje nekaj izdelkov, ki škodijo zdravju, pa niso prepovedani. Ne rabim poudarjati, da se je prepoved začela v ZDA, kajne?

V večini držav ZDA je prepovedana prodaja surovega mleka. Zakaj? Ker naj bi vseboval bakterije, ki niso zdrave za človeka. Tudi, če bi res vsebovale bakterije (kar je ‘total bulshit’), zaradi katerih bi mi bilo slabo, bi zbolela itd. ne vidim razloga zakaj se ne bi sama odločila o tem ali bom razkirala bolezen ali ne. FDA (uprava hrane in zdravil) pa očitno meni, da ljudje nismo dovolj pametni, da bi se odločali sami, zato bodo rajši prepovedali vse, kar njim ne ustreza… ups, sem mislila reči, kar nam škoduje.

FDA so prepovedali vso alternativno medicino (zdravila, ki jih niso odobrili). Sedaj pa so se spravili še na (zdravo) surovo prehrano. Ni ga človeka, ki bi me prepričal, da je hamburger poln vitaminov in bolj zdrav od jabolka (pa tudi če škropljenega).

Kaj pa je vzrok za vse te prepovedi?
ZASLUŽEK! Surovo mleko so najprej prepovedali v državi, kjer je začela mlečna industrija propadati. Maca je bila najprej prepovedana tam, kjer so se ljudje vse bolj vračali k naravnim metodam in opuščali uporabo zdravil (odobrenih s strani FDA).
Sliši se kot znanstvena fantastika, vendar Ameriko vodi bogata manjšina, ki so za dober denar brez večjih težav podkupili organizacije, ki naj bi varovale ljudi. Nepodkupljiva manjšina pa hitro izgubi službo.

Mogoče si mislite, da se to vas ne tiče, ker nikoli niste kupovali mace ali surovega mleka. Ko pa bodo prepovedali pitje kamiličnega čaja z kapljicami limone (ker je naravno alternativno zdravilo) in bo dovoljena samo še uporaba ‘čarobne tabletke’ se boste pa spraševali od kje tak zakon.

Narediti (verjetno?) ne moremo nič, ampak svoje ogorčenje pa vseeno lahko izrazimo… dokler tudi tega ne prepovejo.

 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !